Jaostot

Haulikkojaosto

Haulikkojaoston vetäjä: Juha Kuosma

Puhelin: 044 3669 567

Haulikkolajiehin kuuluvat skeet, metsästyshaulikko, trap, kaksoistrap, kansallinen trap ja metsästystrap.
Lajeja ammutaan Kuivassuon ampumaurheilukeskuksessa skeet- ja trapradoilla.
Haulikkojaoston kausi aloitetaan huhtikuussa jatkuen aina syyskuun loppuun.

Harjoitusammuntapäivät ovat:
Tiistai klo 17:30 metsästystrap / skeet ja metsästyshaulikko
Tiistai klo 19:00 kansallinen trap / skeet ja metsästyshaulikko
Torstai klo 17:30 metsästystrap / skeet ja metsästyshaulikko
Torstai klo 19:00 kansallinen trap / skeet ja metsästyshaulikko

Harjoitusammuntoihin ovat tervetulleita kaikki vakuutuksen omaavat henkilöt (useimmat tapaturmavakuutukset eivät kata ammuntaa, alla ohje vakuutuksen hankkimiseen, myös metsästyskortin sisältämä vakuutus käy). Jos sinulla ei ole omaa asetta, ilmoitathan tulostasi jaostonvetäjälle tai valvojalle etukäteen. Haulikkojaoston hinnastosta löytyvät kierrosten hinnat.

Omatoiminen harjoittelu on myös mahdollista kaikille, joilla on oma ase, aseenkantolupa ja vakuutus, Kuivassuon ampumaurheilukeskuksen aukiolojen puitteissa.

Lisätietoja voi kysellä haulikkojaoston vetäjältä Juha Kuosmalta.

Hyödyllisiä linkkejä:
Katso lisää trap-ammunnasta täältä.
Katso lisää skeet-ammunnasta täältä.
Vakuutuksen hankinta

Yleistä haulikkoammunnasta

Suora linkki Google Drive pelkästään Haulikkojaostolle (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)

Ilma-asejaosto

Ilma-asejaoston alaisiin lajeihin kuuluvat ilmapistooli (IP), ilmakivääri (IK), ilmaolympiapistooli (IOP) ja ilmahirvi (IH). Ilma-aseammunta on loistava tapa aloittaa ampumaurheilu. Raumalainen ampumaurheilu on vuosikymmenet nojautunut vahvaan nuorisotoimintaan ilma-asejaostossa. Tätä toimintaa kehitetään edelleen järjestämällä ampumakouluja ja järjestämällä tutustumiskertoja koulujen liikuntatunneilla.

Edistyneemmille ampujille järjestetään oma valmennus ja valmentajat. Ilma-asejaosto tekee yhteistyötä RAHTU ry:n kanssa. Ilma-asejaosto harjoitelee Karjalankadun sisäampumaradalla. Yleisiä harjoitteluvuoroja järjestään syys- ja kevätkaudella. Tarkemman aikataulun löytää ilma-asejaoston Google Drivesta. Harjoitteluvuoroille ovat tervetulleita kaikki ammunnasta kiinnostuneista ammuntaa harrastaviin.

Harjoitteluvuorojen hinnaston löytää täältä.

Yleinen harjoitteluvuoro maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18:00 – 20:00, valvoja/ohjaaja paikalla. Kesäkuun ja heinäkuun yleiset vuorot ovat kesätauolla.
Liikkuvan maalin (ilmahirvi) harjoitteluvuoro keskiviikkoisin klo 17:00 – 20:00

Ampumakoulutoimintaa nuorille ja vähän varttuneemmillekin voidaan järjestää aiemmin hyväksi koettujen periaatteiden mukaisesti seuran omien ampujien toimiessa kouluttajina tai ulkopuolisten
kouluttajien toimesta. Ilma-aseiden ampumakoulu on torstaisin, jolloin valmentaja/ohjaaja paikalla. Tutustu ampumakouluun enemmän tästä linkistä!

Lisätietoja voi kysellä ilma-asejaoston vetäjältä. Yhteystietodot löytyvät täältä.

Linkit:

Suora linkki Google Drive pelkästään Ilma-asejaostolle (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)

Ilmakivääriammunnan esittelyyn pääsee tästä.
Ilmapistooliammunan esittelyn löytää täältä.
Ilma-olympiapistoolin esittelyyn pääsee tästä.
Ilmahirven esittelyn löytää täältä.

Kiväärijaosto

PJaostonvetäjä: Pauli Kärkkäinen
Puhelin: 040 5736254
Kiväärijaoston toiminta painottuu pääosin pienoiskivääriammuntaan, jossa ampumamatka on 50 metriä. Kiväärijaoston alle kuuluu myös ampumahiihto, sillä pienoiskivääriradalta löytyy myös ampumahiihtoon tarkoitetut kaatuvat taulut. Pienoiskiväärikausi on toukokuun alusta elokuun loppuun. Pienoiskiväärirata sijaitsee Kuivassuon ampumaurheilukeskuksessa.

Kauden aikana järjestetään maanantaisin ja keskiviikkoisin harrastekilpailuja, joihin ovat tervetulleita kaikki. Seuralta löytyy laina-aseita uusille harrastajille, mutta ilmoitathan etukäteen tulostasi jaostonvetäjälle, jotta valvoja osaa varata sinulle aseen mukaan. Uusienkin harrastajien on hyvä hankkia ammunnan kattava vakuutus, sillä ammunta tapahtuu omalla vastuulla, vaikka valvojat huolehtivatkin turvallisesta ammunnasta radalla. Maanantaisin kilpilujen aikana radalla voi myös harjoitella. Kilpailujen/harjoituskertojen aikataulun näät kiväärijaoston ohjelmistosta Google Drivesta. Maksuista löydät tietoa hinnastosta.
Ampumakoulutoimintaa voidaan ilma-aseiden lisäksi järjestää myös ruutiasekaudella.

Lisätietoja voi kysellä jaoston vetäjältä Pauli Kärkkäiseltä.

Hyödyllisiä linkkejä:
Lisää pienoiskivääriammunnasta löytää täältä.
Suora linkki kiväärijaoston Google Driveen (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)
Vakuutuksen hankinta

Riistamaalijaos

Jaostonvetäjä: Ismo Suhonen

Puhelin: 050 5614185

Riistamaalijaoston lajeihin kuuluvat 50m liikkuva maali ja 100m hirvi. Riistamaalijaosto hallinnoi pienoishirvi- ja isohirviratoja Kuivassuon ampumaurheilukeskuksessa. Pienoishirviradalla ammutaan liikkuvaan hirvikuvaan kahdelta ampumapaikalta pienoiskiväärillä (50m liikkuva maali). Pienoishirven harrastekilpiluja järjestetään keskiviikkoiltaisin. Erillisestä kilpailuohjelmasta Google Drivessa voi nähdä kilpilujen ampuma-ajat.

Isohirviradalla ammutaan metsästyskiväärillä 100m hirveä. Yleinen vuoro isohirviradalla on kaikille lauantaisin sekä parillisilla viikoilla maanantaisin ja parittomina viikkoina tiistaisin. Seuran oma vuoro järjetetään sunnuntaisin. Aikatauluista voi kysellä jaostonvetäjältä.

Kilpiluihin ja yleisille vuoroille ovat tervetulleita kaikki vakuutuksen, aseenkantoluvan ja aseen omistavat. Myös uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan, sillä seuralta löytyy laina-aseita. Uusilla harrastajillakin on kuitenkin oltava ammunnan kattava vakuutus (useimmat tapaturmavakuutukset eivät kata ammuntaa, alla linkki ohjeisiin vakuutuksen hankkimiseksi, myös metsästyskortti käy). Ilmoitathan tulostasi kuitenkin jaostonvetäjälle etukäteen. Riistamaalijaoston kilpailu- ja kausimaksujen hinnat löytää hinnastosta.

Lisätietoja voi kysellä jaostonvetäjältä Ismo Suhoselta.

LINKIT:
Suora linkki Riistamaalijaoston Google Driveen (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)
Vakuutuksen hankinta

Lue lisää 50 m liikkuvasta maalista täältä.
Lue lisää 100 m hirvestä täältä.

Practical/SRA/IDPA -jaosto

Jaostonvetäjä: Jari Sievänen

Puhelin: 040 5543481

Practical/SRA/IDPA -jaosto toiminnalliselle ammunnalle on perustettu vuonna 2009. Toiminnallisia lajeja on mahdollisuus ampua Kuivassuon ampumaurheilukeskuksen monitoimiradalla.

Practical eli IPSC ammunnassa voidaan ampua pistoolilla, pienoiskiväärillä, kiväärillä, haulikolla ja PCC:llä aselajeittain omassa kilpailussa/sarjassa. Kilpailemiseen tarvitaan voimassa oleva TA-status ja SAL lisenssi.

SRA – Sovelletussa reserviläisammunnassa käytetään pistoolia, kivääriä ja haulikkoa. Kilpailemiseen tarvitaan SRA-kurssi ja reserviläisten ampumaturva tai SAL lisenssi.

IDPA – pistooli ja revolveri ammuntaa, suojaa hyväksi käyttäen. Kilpailemiseen tarvitaan kansainvälinen vuosittainen jäsenmaksu suoritettuna ja SAL lisenssi.

Toiminnallisen ammunnan lajien pariin tulevat henkilöt perehdytetään turvalliseen aseenkäsittelyyn, sekä perustekniikoihin ja sääntöihin. Harrastamisen mahdollistaa lajin peruskurssin suorittaminen, jossa kirjallisessa ja käytännön osuudessa testataan ampujan kykyään käsitellä asettaan turvallisesti kovankin paineen alaisena. Testin hyväksytty suorittaminen on edellytyksenä lajien harrastamiseen seurassa.

Ammuntapäivät Kuivassuon Ampumaurheilukeskuksen monitoimiradalla on keskiviikkoisin klo 9:00- 22:00 ja sunnuntaisin klo 12:00-21:00 jolloin rata varattu Practical/SRA/IDPA -jaoston käyttöön.
Hinnaston löydät täältä.

Jos olet kiinnostunut lajeista, ota yhteyttä jaostonvetäjään Jari Sieväseen (040 5543481, rsa.ipsc@gmail.com)

Hyödyllisiä linkkejä:
Suora linkki Practical/SRA/IDPA -jaoston Google Driveen (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut
tiedostot)

Action Air -jaosto

Action Air -jaosto järjestää ohjattuja vuoroja Karjalankadun sisäampumaradalla maanantaisin ja perjantaisin klo 18:00-20:00 jolloin ammutaan viikkokisa. Maanantai vuorot on suunnattu uusille ampujille ja perjantai vuorot omat varusteet omaaville ampujille. Hinnaston löydät täältä. Action Air -jaosto järjestää myös ampuamkouluja keväisin ja syksyisin. Lisätietoja ampumakouluista voit katsoa täältä.

Practical-ammunnan periaatteiden mukaisesti myös Action Air säännöissä korostuu turvallisuus. Action Air harrastus luo vahvan pohjan aseenkäsittelyyn ja parantaa kykyä ohjattuun, kurinalaiseen toimintaan. Laji soveltuu erinomaisesti nuorille, jotka haluavat saada tuntumaa täysimittaiseen urheiluammuntaan. Muille ampujille ja erityisesti kilpa-ampujille Action Air on erinomainen tapa kilpailemiseen ja lajinomaiseen harjoitteluun sisällä talvikauden aikana. Action Air on erittäin hyvä keino kehittää nopeutta ja tarkkuutta Practicaliin.

Lisätietoja voi kysellä jaostonvetäjältä. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Hyödyllisiä linkkejä:
Suora linkki Action Air -jaoston Google Driveen (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)

Pistoolijaosto

Pistoolijaoston lajeihin kuuluvat vakio-, vapaa-, pienois-, iso- ja olympiapistooli, siluetti- ja mustaruutiammunta. Kuivassuon ampumaurheilukeskuksessa voi harrastaa pistooliammuntaa 25 metrin ja 50 metrin radoilla. Aseena on kaliiperiltaan .22 pistooli. Kuivassuolla monitoimiradalla voi harrastaa isopistooli-, mustaruuti- ja siluettiammuntaa.

Kesäkaudella on sarjakilpailuja, joihin voivat kaikki halukkaat osallistua osallistumismaksua vastaan. Hinnaston löytää täältä.   Osallistuminen edellyttää riittävän osaamisen turvallisuusohjeista ja kilpailunkulun tuntemisen. Lisenssi tai muu ammunnan kattava vakuutus on suositeltavaa, sillä vaikka valvojat huolehtivatkin radan turvallisuudesta, ammunta tapahtuu aina omalla vastuulla. Uusille harrastajille on mahdollisuus laina-aseeseen, kunhan muut osallistumisehdot täyttyvät ja asiasta ilmoittaa
ajoissa jaostonvetäjälle.

Sarjakilpailuiden aikana radalla ei ole muuta toimintaa. Harjoitella voi omatoimisesti Kuivassuon aukiolojen puitteissa.

Uudet harrastajat voivat ottaa yhteyttä seuran sihteeriin toimintaan mukaan pääsemiseksi. Sihteerin yhteystiedot löytyvät täältä.

Hyödyllisiä linkkejä:
Suora linkki pistoolijaoston Google Driveen (täältä löydät vuoden ohjelmiston sekä muut tiedostot)
Lue lisää pistooliammunnasta täältä.
Vakuutuksen hankinta